Sluiten

Vervoer in en naar Playa del Carmen

Er zijn verschillende manieren om van en naar Playa del Carmen, maar ook binnen Playa del Carmen zelf te reizen. Op deze pagina lees je alles over vervoer in, naar en rondom Playa del Carmen. Alles over de veerboten naar het eiland Cozumel lees je op deze pagina veerdiensten naar Cozumel. Informatie over het zelf rijden met een huurauto lees je op de pagina auto huren.

Vervoer vanaf vliegveld Cancún International Airport

Als je op de internationale luchthaven van Cancun geland bent dan is de kans groot dat je per touringcar (van de reisorganisatie), per openbare bus, per taxi of met een huurauto naar Playa del Carmen reist. Er is geen spoornetwerk, dus met de trein naar Playa del Carmen is geen optie. De rit naar Playa del Carmen duurt zo’n half uur tot drie kwartier. Indien je door de reisorganisatie met de bus afgezet wordt bij je hotel dan moet je er rekening mee houden dat er mogelijk eerst andere hotels aangedaan worden.

Vervoer vanaf vliegveld Cancún International Airport

Aankomst met de cruiseboot

Cruiseboten leggen aan bij Cozumel, het eiland dat voor de kust van Playa del Carmen ligt. De oversteek per boot duurt ongeveer drie kwartier. Als je op de pier van Playa del Carmen aankomt zit je direct in het drukkere centrum van Playa del Carmen. Indien je alleen in de stad zelf wilt blijven zul je eigenlijk geen aansluitend vervoer nodig hebben. Het gebied waar het te doen is, Quinta Avenida (Avenida 5), begint op zo’n tweehonderd meter van de plek waar je afgezet wordt. Ook het prachtige zandstrand bevindt zich direct naast de pier.

Reizen in Playa del Carmen

Playa del Carmen is niet al te groot, waardoor je veel afstanden gewoon te voet kunt overbruggen. Mocht je wat verder van het centrum verwijderd zitten dan zul je al wat sneller aangewezen zijn op een taxi. Dat is bijvoorbeeld van toepassing op de Riu hotels, die ten zuiden van Playa del Carmen in de wijk Playacar liggen. Busdiensten binnen Playa del Carmen heb je niet. De bussen zijn bedoeld om afstanden tussen plaatsen onderling te overbruggen.

Sommige hotels hebben fietsen ter beschikking voor hun gasten, waarmee je je binnen Playa del Carmen kunt verplaatsen. Bij de all-inclusive hotels is het gebruik van deze fietsen vaak gratis. Wie een huurauto heeft die kan deze gebruiken om binnen Playa del Carmen te reizen indien nodig. Parkeerplek vinden kan soms wel een probleem zijn, met name in het hoogseizoen en in het weekeinde als er veel Amerikaanse toeristen zijn.

bus
auto

Reizen vanuit Playa del Carmen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Playa del Carmen naar andere plaatsen te reizen. Voor veel toeristen is de meest voor de hand liggende manier om georganiseerde excursies te boeken, al dan niet via de hostess van de reisorganisatie. Bij dergelijke trips wordt je eigenlijk altijd bij je accommodatie opgehaald en aan het einde van het uitstapje daar ook weer afgezet. Dit is voor velen de meest comfortabele manier, maar in veel gevallen ook niet de goedkoopste manier. Zeker als je met meerdere personen samen reist kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om een auto te huren en er zelf op uit te trekken. Op de pagina auto huren lees je meer over het huren van een auto.

Een andere optie om op eigen houtje te reizen is per bus. Vanaf de twee busstations in Playa del Carmen kun je naar bijvoorbeeld Tulum, Cancun maar met een overstap ook naar topbezienswaardigheid Chichén Itzá reizen. Goedkoper, avontuurlijker en soms iets omslachtiger is gebruik te maken van een ‘colectivo‘. Je reist dan met een minivan die op vaste plekken stopt. Je betaalt een vast bedrag per persoon per rit, ongeacht hoe lang dat die rit duurt.

De duurste mogelijkheid van zelfstandig vervoer vanuit Playa del Carmen is per taxi. Verspreid over de stad vind je diverse taxistandplaatsen. Je kunt ook een taxi op straat staande houden of je hotel een taxi laten regelen. De taxi’s rijden hier rond zonder taximeter, je zult dus zelf een prijs af moeten spreken. Een all-inclusive armbandje helpt je niet bij de onderhandelingen. Vaak probeert men gasten uit all-in hotels meer te laten betalen. De prijs die je afspreekt, is in principe inclusief fooi. Houd daar rekening mee zodra je afrekent. Vanaf sommige hotels werkt men met vaste tarieven. Deze zijn soms onderhandelbaar, maar vaak ook niet.

auto huren in Playa del Carmen

auto huren

Alles over het huren van een auto in Playa del Carmen en over autorijden rond en in Playa del Carmen.

lees verder
veerboot naar Cozumel, aan de pier

veerdienst naar Cozumel

Er varen meerdere keren per dag veerboten tussen Playa del Carmen en Cozumel. Lees alles over de veerdienst naar Cozumel.

lees verder