Sluiten

Veerdienst naar Cozumel

Veerdienst naar Cozumel

Vanaf Playa del Carmen kun je per veerboot naar Cozumel reizen. Het eiland zelf is wat betreft bebouwing of natuur niet bijzonder genoeg om te bezoeken, het voor de kust gelegen rif is dat absoluut wel. Snorkelaars en duikers kunnen hier terecht op de beste plek van Mexico om van de onderwaterwereld te genieten.

Op dit moment vaart er slechts één maatschappij als veerboot tussen Playa del Carmen en Cozumel. Dit is de Mexicaanse maatschappij Ultramar. In het verleden hebben ook andere maatschappijen, zoals Maya Express en Winjet, deze route aangeboden. Deze maatschappijen zijn echter gestopt met varen. De overtocht tussen de pier van Playa del Carmen en het op Cozumel gelegen San Migue duurt een kleine 45 minuten.

Tickets kopen

Tickets kopen voor de veerboot

Tickets koop je aan de kassa die gelegen is direct bij de pier in Playa del Carmen. Het maakt niet uit of je een retourticket of twee enkeltjes koopt. Wat betreft prijs maakt het niet uit, want een retour kost hetzelfde als twee keer de enkele reis.

Tijden

Er wordt altijd op hele uren gevaren. Niet ieder heel uur is er een afvaart, soms zit er twee uur tussen. Kijk bij aankomst daarom goed op welke tijden er teruggevaren wordt. De eerste boot vanuit Playa del Carmen vertrekt in de regel om 7 uur ‘s morgens. De laatste veerboot terug vanaf Cozumel vertrekt normaal gesproken om 21 uur ‘s avonds. Je bent dan tegen kwart voor tien terug in Playa del Carmen.

Zeeziekte

Mensen die vrij snel last hebben van zeeziekte of reisziekte die kunnen het beste voor vertrek met de boot een pilletje innemen. Mocht je deze van thuis uit niet meegenomen hebben, dan kun je deze in Playa del Carmen kopen in een van de drogisterijen.

veerboot naar Cozumel, aan de pier