Sluiten

Vakantie in Playa del Carmen

Playa del Carmen behoort tot de populairste vakantiebestemmingen van Mexico. De ooit zo bescheiden vissersplaats is met steun van de overheid uitgegroeid tot een toeristische bestemming van formaat. Wie een vakantie naar Playa del Carmen boekt zal dan ook niet ver hoeven zoeken naar het juiste vakantiegevoel.

Alles in Playa del Carmen is er op gericht om het de vakantiegangers naar hun zin te maken. De straten zijn schoon en veilig, de stranden worden in topconditie gehouden en alles wordt in werking gesteld om het de toerist zoveel mogelijk naar hun zin te maken.

Het mooie van Playa del Carmen is dat je nooit het gevoel hebt je in een stad van meer dan driehonderdduizend inwoners te begeven. Wie wil die kan de drukte opzoeken, maar wie van relatieve rust houdt die hoeft Playa del Carmen zeker niet te mijden. Vooral aan de rand van Playa del Carmen zijn voldoende leuke accommodaties die ver van de drukte afliggen.

zonkracht

beste reisperiode

Klimatologisch gezien zijn december, april, mei en juni de aangenaamste maanden om naar Playa del Carmen te reizen. Uitgebreide info over de beste maanden voor een Playa del Carmen vakantie.

lees verder
hoteltips

hoteltips

Als je een vakantie naar Playa del Carmen boekt dan kun je uit tientallen hotels kiezen. Dit zijn volgens ons de beste, mooiste en leukste hotels in en rond Playa del Carmen.

lees verder

Accommodaties

Hotel in Playa del Carmen

Playa del Carmen heeft een enorm aanbod van accommodaties. Wie wil die kan in een groot opgezet luxe resort verblijven, maar Playa del Carmen biedt vooral ook een groot aanbod van meer kleinschalige accommodaties die wat betreft verzorging variëren van zeer luxe tot eenvoudige hostels. Erg leuk zijn de vele boetiekhotels in het centrum van Playa del Carmen die vooral veel in het centrum gesitueerd zijn.

Wie via een Nederlandse reisorganisatie boekt die zal vooral te maken krijgen met aanbod in grote hotels van ketens zoals RIU, Real Resorts, Wyndham en Sandos.

De kleinschalige hotels en bed-and-breakfasts zul je vrij vaak rechtstreeks moeten boeken, waardoor je ook een los vliegticket zult moeten boeken. Wie bang is dat dat duurder is die zou zeker eens moeten kijken bij de verbindingen via de Verenigde Staten.

Playa del Carmen vakanties bij D-reizen

Ligging

Als je een hotel of appartement in Playa del Carmen boekt dan zul je behalve de voorzieningen, kamers en extra’s vooral ook moeten kijken naar de ligging van je accommodatie. Als je regelmatig Playa del Carmen in wilt gaan dan kan een hotel in Playacar of aan de noordelijke stranden van Playa del Carmen je een redelijke kostenpost opleveren aan taxikosten. De afstand om het elke keer wandelend af te leggen is in de meeste gevallen dan te groot. Anderzijds moeten mensen die vooral rust om zich heen willen hebben geen hotel kiezen die direct aan het voetgangersdeel van 5th Avenue ligt. Dit is het luidruchtigste deel van Playa del Carmen.

Een tweetal grotere hotels die wel op een steenworp afstand van de drukte liggen, maar waar je er zelf vrij weinig last van hebt zijn Gran Porto Real en The Royal Playa del Carmen. Beide hotels liggen rechtstreeks aan het strand, op 2 minuten lopen van 5th Avenue.

Playa del Carmen vakantie

Aanbiedingen

Over het algemeen zijn vakanties naar Playa del Carmen niet echt goedkoop te noemen. De vliegafstand zorgt voor hogere prijzen voor vliegtickets dan naar een gemiddelde Europese bestemming en de reisorganisaties maken vaak redelijk hoge marges op pakketreizen naar Mexico.

Als je zo goedkoop mogelijk op vakantie wilt gaan en persé met een Nederlandse reisorganisatie wilt reizen dan zijn de twee voordeligste opties om heel vroeg te boeken (vroegboekkortingen) of juist te wachten of er vlak voor vertrek vakanties naar Playa del Carmen in de uitverkoop gegooid worden.

Wie niet gebonden is aan vertrek vanuit Nederland die zou ook zeker eens een kijkje bij de oosterburen moeten nemen. Een vakantie via Duitsland naar Playa del Carmen kan vanwege grotere concurrentie goedkoper zijn. Daardoor is ook de kans op een leuke lastminutevakantie naar Playa del Carmen groter, met name tijdens de Nederlandse schoolvakanties.

Playa del Carmen lastminutes bij TUI

Vliegtickets

De meest voor de hand liggende wijze om naar Playa del Carmen te reizen is per vliegtuig. Omdat Playa del Carmen zelf geen internationaal vliegveld heeft, zul je op Cancun International Airport aan moeten vliegen. Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport duurt ongeveer 11 tot 12 uur. De retourvlucht duurt door wind in de rug meestal een uurtje korter.

Het aantal rechtstreekse vluchten verschilt van seizoen tot seizoen. Soms vliegt KLM wel naar Cancun, sommige seizoenen niet. Tui-dochtermaatschappij TUIfly heeft vluchten naar Cancun meestal ook op haar programma staan. De vluchten met TUIfly worden meestal uitgevoerd met een tussenlanding op de heen- of terugvlucht.

bekijk vliegtickets naar Cancun
vliegen naar Cancun Airport