Sluiten

Playacar

Playacar is een luxe villa- en resortwijk gelegen bij de Mexicaanse badplaats Playa del Carmen. Het is niet zoals sommige mensen denken een afkorting voor Playa del Carmen, maar een op zich staande wijk die door middel van bewaakte slagbomen deels afgesloten is van de buitenwereld. Je hoeft niet persé in Playacar te wonen of te verblijven om er in te mogen. Wel bestaat er een mogelijkheid dat je je moet legitimeren als je de bewaakte zone in wilt rijden.

Wie de bewaking wil omzeilen die kan dat overigens vrij eenvoudig doen. Omdat alle stranden van de Mexicaanse staat dus openbaar zijn, kun je gewoon via het strand van Playa del Carmen zo het strand van Playacar oplopen. Je merkt langs de branding eigenlijk niet dat je een ander gebied binnentreedt.

Luxe omgeving

Villa in Playacar

Dat Playacar een duurdere wijk is, zie je aan alle details. De fraai aangelegde straten zijn voorzien van prachtige tropische planten en centraal in de wijk ligt een 18-holes golfbaan. Deze all-inclusive golfbaan is ontworpen door Robert Von Hagge en behoort volgens kenners tot de beste golfbanen uit de regio. De fee om hier te mogen spelen is redelijk aan de hoge kant, wat goedgemaakt wordt door het all-inclusive concept dat gekoppeld is aan de toegangsprijs.

Dat je in een luxe wijk zit merk je verder ook aan het onderhoudsniveau, de fraaie bewegwijzering en het feit dat je in vrijwel elke straat wel een bewaker lijkt tegen te komen. Het grootste deel van de bebouwing in Playacar bestaat dan ook uit villa’s in alle soorten in maten. Er staan prachtige exemplaren tussen waarbij er sprake is van een mooi staaltje van verfijnde architectuur en het gebruik van de mooiste materialen.

Hotels

Hotel in Playacar

In Playacar staan een aantal luxe hotels die vrijwel allemaal werken met een all-inclusive formule. Dat is maar goed ook, want de beroemde Quinta Avenida vol met restaurants ligt op minstens een kwartier lopen van de meeste hotels. Binnen de wijk Playacar zelf is het aanbod van winkels en horecagelegenheden vrij beperkt. Er is één winkelcentrum: PlayaCar Plaza. Hier kun je veel basisbehoeftes kopen zoals zwemkleding, toiletartikelen, snacks, zomerkleding en medicijnen.

Dominant aanwezig binnen Playacar zijn de RIU hotels. De luxe hotels van deze Spaanse keten zijn wereldwijd een begrip onder mensen die van een onbezorgde all-inclusive vakantie houden. Een aantal van deze hotels zoals Riu Palace Mexico en Riu Palace Riviera Maya liggen recht aan het strand. Clubhotel Riu Tequila ligt aan de andere kant van de straat, waardoor je aan het hotel zelf geen direct strand hebt.

Top

3 hotels in Playacar

 1. RIU Palace Mexico
  RIU Palace Mexico

  RIU Palace Mexico is het tophotel van RIU in Playacar. De directe ligging aan het strand, fantastische zwembaden en 24-uurs all-inclusive zorgen voor een perfecte strandvakantie.

  Bekijk info en prijzen
 2. RIU Lupita
  RIU Lupita

  In het kleinschalige, gezellige RIU Lupita hotel kom je helemaal tot rust. Ontspan onder een palmboom, laat je verwennen door de ultra all-inclusive of laat je vermaken door het animatieteam.

  Bekijk info en prijzen
 3. Viva Maya by Wyndham
  Viva Maya by Wyndham

  Viva Maya by Wyndham ligt aan een van de mooiste stranden van Playa del Carmen. Ideaal voor strandliefhebbers en dankzij de uitgebreide all-inclusive verzorging ontbreekt het je aan niets.

  Bekijk info en prijzen

Bezienswaardigheden

Binnen Playacar is er vrij weinig te zien en te doen. De bezienswaardigheid is het prachtige strand. Dit witte zandstrand kent een prachtige variatie aan blauwtinten in de zee. Verder vind je in Playacar een aantal kleinere Maya ruïnes die vrij te bezoeken zijn. Verder vind je hier de Xaman-ha Bird Sanctuary, waar je ongeveer zestig prachtige vogelsoorten in hun natuurlijke leefomgeving kunt bekijken.

Wie iets actiefs wil doen die kan uiteraard op de eerder genoemde golfbaan terecht of een excursie boeken buiten Playacar.

bekijk alle excursies vanuit Playa del Carmen
Playacar