Sluiten

Hoteltips voor Playa del Carmen

Als je een vakantie naar Playa del Carmen boekt dan kun je uit tientallen hotels kiezen. De meeste liggen aan het strand of op korte loopafstand van het strand. Als je kijkt naar de ligging dan kun je de hotels onderverdelen in drie locaties: in het centrum, buiten het centrum en in toeristenwijk Playacar. Redelijjk wat hotels in en rond Playa del Carmen zijn op basis van all-inclusive verzorging. Zeker als je hotel wat verder van 5th Avenue gelegen is, is het prettig dat je alles binnen het hotel ter beschikking hebt.

Hotels gelegen in het centrum

Overnachten in het centrum van Playa del Carmen? Dat kan prima! Dit zijn hotels die vooral parallel aan hoofdstraat Quinta Avenida liggen, aan Quinta Avenida en net iets ten noorden van het aanmeerpunt voor de transferboten van de cruiseschepen. Voor wie vooral de charme en levendigheid van Playa del Carmen wil proeven is dit een ideale plek om een hotel te boeken. Barretjes, restaurants, clubs en winkels liggen dan aangenaam dichtbij.

Het strand bij het centrum bestaat uit fijn wit zand en de zee heeft hier een prachtige blauwgroene kleur. Natuurlijk ontbreken hier de palmbomen niet, maar flinke palmenbossen moet je in dit stuk van Playa del Carmen niet verwachten.

Top

3 hotels in het centrum

 1. Mahékal Beach Resort
  Mahékal Beach Resort

  Op misschien wel het meest idyllische plekje in Playa del Carmen staan Maya-huisjes pal aan het strand: dit is het geweldige Mahékal Beach Resort.

  Bekijk info en prijzen
 2. Magic Blue Spa Boutique Hotel
  Magic Blue Spa Boutique Hotel

  Het Magic Blue Spa Boutique Hotel ligt in het bruisende hart van Playa del Carmen. Deze comfortabele en rustige oase ligt rond een heerlijk zwembad.

  Bekijk info en prijzen
 3. HM Playa del Carmen
  HM Playa del Carmen

  Kleinschalig, relaxed, hip en uitermate comfortabel. Met een dikke 9 als gemiddelde waardering is dit een van de tophotels in Playa del Carmen.

  Bekijk info en prijzen

Hotels gelegen in Playacar

Als je een hotel boekt in de toeristenwijk Playacar dan moet je er rekening mee houden dat het minstens vijftien minuten tot maximaal een half uurtje lopen is naar het centrum van Playa del Carmen. Playacar is een bewaakte toeristenwijk waar eigenlijk bijna alleen maar hotels en vakantiewoningen staan. Hier bevinden zich onder andere de bekende hotels van de RIU-keten. Vanwege de all-inclusive hotels van TUI gaat een redelijk groot deel van de Nederlandse en Belgische toeristen naar Playacar.

Het prachtige zandstrand heeft natuurlijk ook hier die oogverblindend mooie Caribische Zee. De blauwtinten van het water, het witgele zand van het strand en het groen van de palmbomen brengen je hier helemaal in de vakantiesfeer.

Top

3 hotels in Playacar

 1. RIU Palace Mexico
  RIU Palace Mexico

  RIU Palace Mexico is het tophotel van RIU in Playacar. De directe ligging aan het strand, fantastische zwembaden en 24-uurs all-inclusive zorgen voor een perfecte strandvakantie.

  Bekijk info en prijzen
 2. RIU Lupita
  RIU Lupita

  n het kleinschalige, gezellige RIU Lupita hotel kom je helemaal tot rust. Ontspan onder een palmboom, laat je verwennen door de ultra all-inclusive of laat je vermaken door het animatieteam.

  Bekijk info en prijzen
 3. Viva Maya by Wyndham
  Viva Maya by Wyndham

  Viva Maya by Wyndham ligt aan een van de mooiste stranden van Playa del Carmen. Ideaal voor strandliefhebbers en dankzij de uitgebreide all-inclusive verzorging ontbreekt het je aan niets.

  Bekijk info en prijzen

Hotels rondom Playa del Carmen

Buiten het centrum van Playa del Carmen, vooral aan de noordkant van de stad, ligt vooral een aantal indrukwekkende all-inclusive hotels. Dit zijn hotels waar het je aan niets ontbreekt. Het zijn daarom vooral mensen die voor strand en rust gaan. Voor het maken van excursies zit je aan deze kant van de stad overigens prima, want voor vrij veel bezienswaardigheden rijd je in noordelijke richting. Dat betekent dat je meestal als een van de laatsten opgepikt wordt en als een van de eersten weer bij het hotel afgezet wordt.

Het enige nadeel dat deze hotels hebben is dat je een taxi (of huurauto) nodig hebt om naar het centrum van Playa del Carmen te gaan.

Top

3 hotels in de buurt van Playa del Carmen

 1. Royalton Riviera Cancun
  Royalton Riviera Cancun

  Het Royalton Riviera Cancun ligt wel wat verder van Playa del Carmen af (45 kilometer tot het centrum), maar is een absolute aanrader als je van een luxe strandvakantie houdt. Een hagelwit strand met wuivende palmen wacht op jou.

  Bekijk info en prijzen
 2. The Fives Beach
  The Fives Beach

  Baden in weldaad, dat is wat je doet als je een vakantie naar hotel The Fives Beach geboekt hebt. Je kunt hier kiezen uit 8 zwembaden, 15 restaurants en een fantastisch strand.

  Bekijk info en prijzen
 3. Sandos Caracol Eco Resort
  Sandos Caracol Eco Resort

  Op zo'n vijf kilometer van het centrum van Playa del Carmen ligt het Sandos Caracol Eco Resort. Omdat je niet in het centrum zit, vind je alles wat je nodig hebt binnen het resort.

  Bekijk info en prijzen