Sluiten

Playa del Carmen is van oorsprong een onbeduidend vissersdorp die de afgelopen decennia uitgegroeid is tot een enorme toeristenplaats. Het ontbreekt Playa del Carmen dan ook aan een historisch centrum of historische gebouwen die gezichtsbepalend zijn voor de stad. Playa del Carmen telt dan ook vrij weinig noemenswaardige bezienswaardigheden.

De meeste hoogtepunten zul je buiten de stad aantreffen, waardoor je er niet aan ontkomt om op pad te gaan of aan georganiseerde excursies deel te nemen.

Bezienswaardigheden in Playa del Carmen

Dé attractie van de stad wordt gevormd door de prachtige witte zandstranden die samen met de azuurblauwe zee een fantastisch tropisch droomplaatje bieden. Wat betreft bouwwerken is de kerk van Playa del Carmen redelijk fotogeniek. Winkelliefhebbers kunnen los gaan in 5th Avenue (Avenida Quinta) en het in 2010 geopende Paseo del Carmen. Dit is een openlucht winkelcentrum dat aan de zuidelijke kant van 5th Avenue ligt. Wie mooie villa’s en wat restanten van Mayabouwwerken wil zien die moet een wandeling of fietstochtje maken door de wijk Playacar.

Bezienswaardigheden rondom Playa del Carmen

Bezienswaardigheden rondom Playa del Carmen

Eén van de redenen om juist Playa del Carmen tot een grote badplaats te ontwikkelen ligt deels in het feit dat er in de directe omgeving van Playa del Carmen wel een hoop bezienswaardigheden te vinden zijn. Met directe omgeving wordt een straal van zo’n tweehonderd tot driehonderd kilometer bedoeld, want de afstanden zijn in Mexico vele malen groter dan in Nederland. Wat wil je in een land dat ruim 44 keer zo groot is dan Nederland?

De volgende bezienswaardigheden kunnen de moeite van het bezoeken waard zijn:
– de riffen voor het eiland Cozumel
– Maya-stad Chichén Itzá, één van de zeven wereldwonderen
Coba, Maya-stad in de jungle
– de vele cenotes van Yucatán
– de scheve vuurtoren van Puerto Morelos
– natuurparken Xcaret en Xel-Ha
– avonturenpark Xplor
– de archeologische zone van Tulum, waar Maya bouwwerken op een hoge klif staan
– Merida, de prachtige hoofdstad van de staat Yucatán
– de prachtige eilanden Isla Contoy, Isla Mujeres en Isla Holbox

TIP

top 10 bezienswaardigheden

De site top10bezienswaardigheden.nl publiceert de beste bezienswaardigheden, attracties en hotspots van een groot aantal steden, eilanden, streken, provincies en landen wereldwijd. Ook voor Playa del Carmen hebben ze een lijstje gemaakt. De top 10 bezienswaardigheden van Playa del Carmen is een heuse aanrader om te zien wat je echt niet mag missen in deze prachtige Mexicaanse badplaats.

top 10 bezienswaardigheden van Playa del Carmen