Sluiten

De beste reisperiode voor Playa del Carmen

Het hoogseizoen in Playa del Carmen bestaat uit twee gedeeltes. Het grote hoogseizoen loopt van december tot ongeveer half april waarbij Playa del Carmen tot de betere winterzon bestemmingen behoort. Tijdens deze periode zie je vooral enorm veel Amerikanen en in wat mindere mate Canadezen in Playa del Carmen vakantie vieren. Europeanen inclusief Nederlanders reizen eigenlijk het hele seizoen naar Mexico, waardoor in deze hoogseizoenperiode er geen significante toename in reizigers vanuit Nederland waar te nemen is.

Een tweede hoogseizoen wordt gevormd door de zomervakantie die zowel in de Verenigde Staten als bij ons plaatsvindt in de maanden juli en augustus. Omdat tijdens de beide hoogseizoenen de prijzen hoger liggen vanwege de grotere vraag naar vluchten en accommodaties, zijn deze twee periodes niet de beste tijden om naar Playa del Carmen te reizen als je de reissom enigszins aangenaam wilt houden.

Schoolvakanties

beste reisperiode

Gezinnen met kinderen die tijdens een schoolvakantie naar Playa del Carmen op vakantie willen gaan moeten rekening houden met hogere tarieven die enerzijds veroorzaakt worden omdat de vliegtickets duurder zijn (meer vraag en prijsbeleid), anderzijds doordat enkele schoolvakanties binnen het hoogseizoen van Playa del Carmen vallen. Zo vallen de kerstvakantie, voorjaarsvakantie en de zomervakantie steevast in het hoogseizoen.

De meivakantie en herfstvakantie zijn de enige twee schoolvakanties die niet in het duurdere hoogseizoen vallen. Om goedkoper uit te zijn is het raadzaam om gedurende deze vakanties eens in Duitsland of België te kijken voor vliegtickets of een pakketreis. Omdat het daar dan geen schoolvakantie is, is kans groter dat je daar een aantrekkelijk geprijsde vakantie vindt.

Aangenaamste weer

Het beste weer heb je in Playa del Carmen voor en na het natte seizoen. Met name de maanden april, mei en juni zijn warm, redelijk zonzeker en de verkoelende wind die het ‘s avonds fris kan maken is er dan steeds minder vaak. De maand november, die het natte seizoen afsluit, is net zo aangenaam. Er is in deze maand nog steeds wel kans op een grijze en regenachtige dag, maar de temperaturen zijn heerlijk, zowel van de lucht als van het zeewater.

Het stabielste weer heb je in de periode januari tot en met april. Op de zonkalender van Playa del Carmen zie je exact per maand wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Playa del Carmen.

Grootste kans op goedkope lastminute aanbiedingen

Aantrekkelijke last minute aanbiedingen vind je buiten het hoogseizoen en de schoolvakanties. Over het algemeen hebben de reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen tijdens die periodes weinig problemen om hun reizen te verkopen, waardoor er geen reden is om ze in de uitverkoop te gooien. Wie niet vastzit aan bepaalde periodes die moet vooral eens naar de maanden mei en juni kijken voor een leuke last minute vakantie naar Playa del Carmen.

Gedurende het natte seizoen, waarin er incidenteel een orkaan voor kan komen, zijn er ook geregeld aanbiedingen voor de maanden september en oktober. Dit zijn wat betreft weersomstandigheden niet de beste maanden om naar dit deel van Mexico te reizen.