Sluiten

Auto huren

Een manier om mobiel te zijn in en rond Playa del Carmen is door het huren van een auto. Met een huurauto kun je gaan en staan waar je wilt en ben je niet afhankelijk van busdiensten, taxi’s of georganiseerde excursies. Zeker als je hotel net buiten Playa del Carmen ligt kan het prettig zijn om een huurauto ter beschikking te hebben.

Autorijden is prima te doen in dit deel van Mexico, hoewel een defensieve rijstijl zeer zeker aan te raden is. Dat heeft vooral te maken met de rijvaardigheden van de Mexicanen. In Mexico kun je een rijbewijs kopen zonder dat je ooit een rijles gevolgd hebt of een rij-examen afgelegd hebt. Dat betekent dat vrijwel iedere weggebruiker hier het in de praktijk heeft moeten leren. De rijkwaliteiten van de gemiddelde automobilist ligt hier dan ook beduidend lager dan in Europa. Houd hier zeker rekening mee als je op pad gaat.

auto huren in Playa del Carmen

Waar huren?

Je kunt via de verschillende kantoortjes in de straten van Playa del Carmen een auto regelen. Ook kun je direct bij aankomst op de luchthaven van Cancun een auto huren. In de aankomsthal zitten de balies van diverse lokale en grote internationale autoverhuurbedrijven zoals Hertz, Avis en National. Houd er bij het vergelijken van de prijzen wel rekening mee dat verzekering en belasting inbegrepen zijn. Die vormen samen soms een aanzienlijke portie van het huurbedrag.

Wil je een grotere kans dat je een betrouwbare autoverhuurder hebt? Regel dan je autohuur via één van de grote internationale bedrijven te huren. De kans dat je dan problemen hebt met je huurauto is in de regel aanzienlijk kleiner. Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan reserveer je auto dan al voor aankomst in Mexico. Dat kan via de sites van de verhuurders, maar ook via vergelijkingssites en tussenpersonen zoals in Nederland Sunny Cars en Easyterra.